duminică, 1 februarie 2015

Directionează 2% pentru o copilărie senină. Termen limită: 25.mai.2015

Până la data de 25 MAI 2015 orice persoană fizică romană poate să directioneze 2% din impozitul pe venit către o organizatie non-profit (asociatie sau fundatie). Este important de stiut că această sumă nu reprezintă o donatie sau sponsorizare, ci reprezintă de fapt o sumă de bani deja plătită de contribuabilii persoane fizice drept impozit pentru salariile si veniturile obtinute in cursul anului 2014, sumă care a devenit o parte a bugetului de stat si care poate fi directionată de către fiecare cetătean către ONG-ul preferat de acesta. Neexprimarea optiunii de directionare către un ONG va duce la incasarea si gestionarea banilor Dvs. de catre stat.

Pentru a o ajuta pe Alexandra Sima să aibă o copilarie si o viata normală, vă rugam să completati unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care vă incadrati:
1. Persoanele fizice care in 2014 au realizat venituri din salarii completează FORMULARUL 230 

2. Persoanele fizice care in 2014 au realizat venituri, altele decat salariile, completeaza FORMULARUL 200 (pagina 2, pct. III. 2). 

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA "ARIPI PENTRU INGERI"
Cod de identificare fiscală (CIF): 28047992
Cont bancar (cod IBAN): RO80 BTRL 0180 1205 U294 85XX

Anul la care se face referire in declaratie este 2014, deoarece se referă la impozitul pe venit din 2014, conform fisei fiscale. Dacă nu cunoasteti suma corespunzătoare a 2% din impozitul pe venit, lăsati căsuta necompletată, suma oricum va fi calculată de către Administratia Fiscală. Formularul se completează de către contribuabilii persoane fizice, înscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevăzute de formular, în două exemplare: originalul se depune la Administratia Finantelor Publice din orasul in care aveti domiciliul sau la orice Oficiu Postal, prin scrisoare  recomandată, iar copia se păstrează de către contribuabil. Termenul  limita de depunere este 25 mai 2015.

Pentru mai multe informatii in legatură cu procedura 2% sau aveti nelămuri, vă rugăm să nu ezitati să ne contactati. De asemenea, dacă doriti să aflati mai multe despre Fundaţia "ARIPI PENTRU INGERI", puteti citi aici.
Alexandra vă mulţumeşte că îi sunteţi aproape!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu