Povestea Alexandrei
Există multe poveşti despre îngeri...
Îngeri frumoşi cu aripi mari, copii frumoşi si bucălaţi cu aripi albe şi frumoase în spate...
Cei ce o cunosc pe Alexandra-Ecaterina Sima în varsta de 9 ani pot spune despre ea că este un îngeraş parcă desprins din poveste, cu glas cristalin şi suflet pur, trimis de Dumnezeu printre noi să ne bucure si să ne lumineze.
Însă soarta i-a pus greu viaţa la încercare în a doua zi de Paste, în data de 05.aprilie.2010. Alexandra se intorcea liniştită în maşină cu bunicii din vacanţa de Paşte când, din cauza unor probleme tehnice, maşina a derapat de pe şosea şi s-a răsturnat pe un drum spre Brasov. Nimeni nu a păţit nimic, mai puţin fetiţa Alexandra-Ecaterina, care dormea linistită in scăunelul ei de copil. In şocul răsturnării, mânuţa stangă a Alexandrei a fost smulsă.
Numai Dumnezeu a aranjat ca in minutele următoare să apară un medic care să ii oprească hemoragia şi o ambulanţă care a dus-o de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Braşov, diagnosticul cu care a fost internata fiind ”risc iminent de deces”. Dupa ce starea ei a fost stabilizată, Alexandra a fost dusă rapid la Spitalul de Urgenţă "Floreasca"din Bucureşti, însă braţul ei nu a mai putut fi salvat. Astfel, Alexandra a trecut numai într-o saptamână prin trei operaţii foarte dificile menite să nu mai piardă sânge şi să ii inchidă şi celelalte plagi.

Acum starea Alexandrei este bună, rănile fizice se cicatrizează, insă cele sufletesti lăsate ei, părintilor si familiei ei, sunt vizibile in ochii lor tristi. Ochi trişti de şocul ce a venit peste ei, însă plini de credinţă în Dumnezeu şi de speranţa că ajutorul Său va continua si că Alexandra va avea o copilărie si o viaţă frumoasă si normală, ca noi toti.

Acum Alexandra are nevoie de o PROTEZĂ DE BRAŢ. Proteza de braţ nu reprezintă doar o inlocuire estetică a membrului amputat, ci este o necesitate pentru creşterea corectă a coloanei vertebrale. In acelasi timp o va ajuta pe fetiţă sa fie independentă, să nu mai depindă de nimeni cand se imbracă, cand se incalţă, cand colorează o carte, etc. 

Pentru vârsta Alexandrei, specialistii in protezări au recomandat o PROTEZĂ DE BRAŢ MIOELECTRICĂ. Costul unei astfel de proteze variază intre 20000- 27000 EURO. Si, pentru că fetiţa este in plin proces de crestere, proteza trebuie înlocuită o dată la fiecare 2 ani, pentru a corela noile dimensiuni ale braţului drept, existent, cu cele ale protezei. Din păcate, protezele nu se pot reutiliza si nici refolosi, de aceea la fiecare achiziţionare a unei proteze trebuie plătit preţul integral. 
După vârsta de 13- 15 ani, când procesul de creştere se apropie de sfârşit, Alexandra va putea primi şi utiliza o PROTEZĂ DE BRAŢ BIONICĂ. Costul acesteia este aproximativ 50.000-60.000 EURO/ bucata, iar acea proteză se va schimba la un interval mai mare, de 5 ani.
Pentru că aceste sume sunt uriaşe, Alexandra si părintii sunt recunoscători tuturor celor care i-au sprijinit şi ii mai pot sprijini financiar şi în viitor.

Îngerii sunt în noi, îngerii putem fi noi!
Îngerul din noi e ceea ce privim zilnic şi vedem rar, dar cel mai bine poate fi văzut atunci când nu vrem să-l arătăm, atunci când întoarcem spatele pentru a şterge o lacrimă stingheră sau atunci când noi nu mai suntem noi, ci devenim îngeri, mistuiţi în actul creaţiei dăruind esenţa pură din noi, lumii...
Haideţi să fim îngerii păzitori şi ajutători ai Alexandrei!  
sumă mică donată poate fi o mare şansă pentru Alexandra, sansa de a avea din nou o viaţă frumoasă, de a se putea bucura din nou şi juca cu frătiorul ei mic, de a nu-şi mai intrebapărinţii îndureraţi unde este mânuţa şi de ce acest coşmar nu se termină odată.

Cum o putem ajuta pe Alexandra?
Fiecare ocean s-a format din foarte multe picături mici de ploaie, aşa că orice sumă de bani pe care o veţi dărui este importantă. Haideţi să învestim in zambetul unui inger câte o picatură şi cu siguranţă toate eforturile noastre vor fi răsplătite!  

Puteti face DONAŢII DIRECTE în contul deschis pentru  proteza Alexandrei.
Puteti face DONATII PAYPAL –online, doar apăsand butonul de mai jos.
                    Donate for Alexandra's prosthetic arm (PayPal)

Mediatizaţi acest caz către cunoscuţii vostri întrucât fiecare donaţie pentru Alexandra contează!

Să ajutăm un înger să aibă o copilărie şi o viaţă normală!