luni, 19 mai 2014

Expozitie internationala de dispozitive medicale: proteze, orteze. OT World 2014- Leipzig, Germania

Expozitie internationala de dispozitive medicale: proteze, orteze. OT World 2014- Leipzig, Germania

Pentru toti cei interesati de dispozitive medicale: proteze, orteze, fotolii rulante si multe altele, va invitam pe pagina FUNDATIEI ARIPI PENTRU INGERI pentru a afla mai multe.

Este bine sa stiti ca la nivel international au loc periodic expozitii cu astfel de dispozitive medicale, absolut necesare desfasurarii unei vieti decente pentru orice persoana care are nevoie de un astfel de dispozitiv. Expozantii sunt din toata lumea, de pe toate continentele, iar dispozitivele medicale au preturi foarte diferite functie de calitatea lor si de producatori.

Alexandra Sima impreuna cu parintii, multumita unei donatii primite, au ajuns la expozitia internationala OT WORLD 2014 (http://ot-world.com/), care a avut loc in mai 2014 in Leipzig, Germania. Motivul acestei calatorii a fost ca Alexandra sa se intalneasca cu producatorii protezei de brat mioelectrice pe care o poarta din decembrie 2012, pentru a putea face cateva ajustari la programul protezei.
Suplimentar, dar nu mai putin important, a fost si faptul ca Alexandra a intalnit persoane purtatoare de proteze miolelectrice sau bionice, a stat de vorba cu ei, a fost incurajata de catre acestia (multi dintre acestia sunt purtatori de proteze de brat inca din perioada copilariei, prin urmare stiu ce inseamna si prin ce trece un copil  care are o proteza de brat).

Alexandra a fost incantata sa discute cu acesti oameni deosebiti si a inteles inca o data, daca mai era nevoie, ca normalitatea este diferita de la o persoana la alta, ca fiecare individ, copil sau adult, este unic iar normalitatea unuia difera total de normalitatea celuilalt. Important este ca lumea in care traim si ne desfasuram viata sa accepte si sa imbratiseze acest adevar, fara rezerve, fara intrebari. 
Si chiar daca aceasta nu reprezinta, inca, realitatea noastra cotidiana, putem spera si putem visa la aceasta lume. 


Iata mai jos si cateva fotografii de la aceasta expozitie si cativa oameni absolut remarcabili pe care Alexandra Sima i-a intalnit acolo: